LOG IN

REGISTER

* Indicates a required field
*
*
*
*
*
Requesting additional rights. To obtain additional rights in the Digital Collection, please fill in the Project Information field above.
Submit

FORGOT YOUR PASSWORD?

* Indicates a required field
*
Submit
Collection highlights

  Officin, Louise Hold Sidenius
Science and Today

 
Artist: Louise Hold Sidenius ,   Officin
Title: Science and Today
Date: 2014
Technique:
Material:
printing, binding
paper
Height (cm): 27.5
Width (cm): 22.2
Depth (cm): 5.2
Description: 1979. aastal avaldati Eesti NSV Teaduste Akadeemia algatusel artiklite kogumik "Teadus ja tänapäev". Selle kujundas ja illustreeris Tõnis Vint. 2012. aastal Eesti Kunstimuuseumis toimunud Vindi retrosepktiivnäituse kataloogis kirjutab kuraator Eha Komissarov "Tõnis Vint sai "Teaduse ja tänapäeva" kujundajana võimaluse realiseerida oma aastatepikkuse kultuuride ristumisi uuriva seire tulemusi. Raamatu ülesehitus, mis hõlmas kõikide teadusalade esindajaid lõi tüelise kultuuride ülesuse polüfooni." (lk 63.) Teisisõnu ületas Vint raamatut kujundades graafilise disaineri rolli tavapärased piirid ja kasutas kujunduses ka omaenda kogusse kuuluvat pildimaterjali, "kaaperdades" niiviisi teatud mõttes raamatu. Sarnane kaaperdamine oli ka Sideniuse Tallinna Graafikatriennaalil teostuva projekti lähtekoht.
Triennaali jaoks on Sidenius trükkinud sada ekspemplari "Teadust ja tänapäeva", jättes seejuures kõrvale esialgse tekstimaterjali. Üks raamat köidetaksegi sellisel kujul, ent ülejäänud 99 eksemplari leheküljed jäetakse köitmata ja neid kasutab Sidenius töömaterjalina, mille toel uurida esialgset pildikogumit. Vindi kaaperdust jäljendades lisab Sidenius Vindi illustratsioonidele uusi pilte ja tekste, trükkides neid näituse käigus 99 köitmata eksemplari lehekülgedele. Triennaali lõpuks moodustub niimoodi uus raamat, mis peegeldab "Teaduse ja tänapäeva" esmailmumisest saati möödunud aegu ning üksiti sestpeale toimunud tehnilisi, poliitilisi ja kultuurilisi muutusi.
Louise Hold Sidenius on Kopenhaagenis asuva mittetulundusliku näituseruumi, raamatukoja ja kirjastuse Officin asutaja. Officini eesmärk on võtta teadlikult aega, et uurida, kuidas tõlkida raamatusse koonduv eriilmeline materjal - mõtted, tekst ja teosed - mõtestatult trükivormi. (Maria Kjaer Themsen, näituse kataloog 2014)
Exhibition history: 2018 Kumu exhibition Puzzling Over the Labyrinth: 50 Years of the Tallinn Print Triennial
Related categories: Contemporary Art
Copyright notice: Art Museum of Estonia
AME collection: Contemporary Art Collection
Collection number: FV 388
Accretion number: EKM j 54665
Muis reference http://muis.ee/museaalView/2752063
File info: Source type: digital photography
File type: TIF
Compression: Uncompressed
File size: 82.40MB
Resolution: 6618*4350px @ 300dpi
 
Search Press Photos Exhibition Views Reproduction Fees Online Shop Photo Collection