LOG IN

REGISTER

* Indicates a required field
*
*
*
*
*
Requesting additional rights. To obtain additional rights in the Digital Collection, please fill in the Project Information field above.
Submit

FORGOT YOUR PASSWORD?

* Indicates a required field
*
Submit
Collection highlights

Joseph von Kopf
Bust of Carl Johann von Seidlitz

 
Artist: Joseph von Kopf (1827 - 1903)
Title: Bust of Carl Johann von Seidlitz
Date: 1863
Technique:
Material:

marble
Height (cm): 50.0
Width (cm): 32.0
Depth (cm): 22.0
Description: HASH(0x25d8bd8): Josepf Kopfi "Seidlitzi portree" kohta arvati Eesti Kunstimuuseumis kaua aega, et tegemist Woldemar v. Seidlitz, kuulus saksa kultuuripoliitiku, kunstiajaloolase, -kollektsionääri ja -metseeni portreega. Selle versiooni kasuks näisid kõnelevat Woldemar von Seidlitzit ja Liphartite ühised huvi. Nagu Liphartite, nii käisid ka Seidlitzi kodus Dresdenis koos kunstnikud, akadeemikud, professorid ja muuseumite direktorid, et arutada kunsti küsimuste üle. Nii mõnigi neist, näiteks Berlini Vana Muuseumi direktor Wilhelm von Bode, oli samuti Liphartite tuttav. Ka see, et mõlemad on teinud hinnalisi kingitusi muuseumitele, näis toetavat kõneallolevat versiooni.
2001.a. märtsis selgus aga, et J. Kopfi raiutud marmorbüst, mis Eesti Kunstimuuseumi on jõudnud Eesti Rahvamuuseumi (sinna aga Lõuna-Eesti Kunstikaitse Toimkonna) kaudu kujutab Tartus elanud baltisakslasest arsti, 1841. aastast Meeri mõisa omaniku, Carl Johann von Seidlitzi portreed.
Carl Johann von Seidlitzilt kogus samuti kunsti ning teadaolevalt on tema kogusse kuulunud näiteks kunstnik Frey maal "Campania Rooma lähedal", Kügelgeni "Rooma vaade", Mierisi "Olustikupilt", Petzoldi "Talupojad" ja veel mõned maalid.
HASH(0x25ef600): Keskealise mehe büst: pea otsevaates, õlal draperii; kohevil juuksed, puhmas kulmud.
ARRAY(0x25ee988): J. KOPF
HASH(0x25f7ff0): Regina Kratt: Joseph von Kopf: 1827 - 1903; das Werk des Bildhauers mit typologischen Studien zur Büste und Gruppe, Aachen/Mainz 1998 (zugleich: Karlsruhe, Universität, Dissertation, 1995
Related categories: Foreign Art
Copyright notice: Art Museum of Estonia
AME collection: Foreign sculpture collection
Collection number: VS 176
Accretion number: EKM j 5450
Muis reference http://muis.ee/museaalView/98477
File info: Source type: digital photography
File type: TIF
Compression: LZW
File size: 11.92MB
Resolution: 3737*5605px @ 300dpi
 
Search Press Photos Exhibition Views Reproduction Fees Online Shop Photo Collection